Mitä olet aina halunnut tietää Klubitalosta…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikä Klubitalo on? Klubitalo on jäsenistön ja palkatun henkilökunnan muodostama yhteisö. Klubitalo on paikka jossa jäsenet voivat ystävystyä keskenään, saada vertaistukea, ja saada mahdollisuuden työskennellä mielekkäästi yhdessä. Klubiyhteisö myös auttaa esim. työhön paluussa, ja tarjoaa mahdollisuuksia kuntoutumiseen. Klubitalon toiminta perustuu kansainvälisiin laatusuosituksiin (standardeihin).

Mitä jäseneksi pääseminen maksaa? Jäsenyys on ilmainen.

SAMSUNG

Miten lähialueen kuntien asukkaat, voivatko he tulla Imatran Klubitalolle? Voivat tulla, Sinun ei tarvitse asua Imatran kuntarajojen sisällä.

Mitä voin tehdä Klubitalolla? Klubitalolle voi tulla osallistumaan mielekkääksi kokemaansa toimintaan mm. keittiössä, kahviossa, toimistossa, vastaanotossa, opiskeluryhmissä, mediapajassa…

Olen kiinnostunut Klubitalon toiminnasta, ja haluaisin tulla tutustumaan. Miten tapaaminen järjestetään? Voit tulla paikanpäälle Klubitalolle ja sopia vastaanotossa tutustumisajan, tai soittaa vastaanottoon  ja sopia ajan sen kautta.

Miten jäseneksi liittymiseen kuuluu? Sovi tapaamisaika Klubitalolle.  Ensimmäisellä tapaamisella Sinut ottaa vastaan Klubitalon jäsen ja työntekijä; tässä alkukeskustelussa sinulle kerrotaan Klubitalon toiminnasta ja samalla pohditaan yhdessä miten Klubitalo voisi tukea Sinua.

Alkukeskustelun lopuksi sovimme perehdytyskäynnit Klubitalon tiimeihin (keittiö- ja tapahtumatiimi sekä toimisto- ja viestintätiimi). Tiimeihin perehtymisen jälkeen Sinulle on jo muodostunut selkeämpi kuva Klubitalomme toiminnasta, ja voit osaltasi tehdä päätöksen haluatko liittyä jäseneksi; täytät vain jäsenkaavakkeen. Liittymisestäsi tiedotetaan seuraavassa talokokouksessa (klubikokoukset maanantaisin) ja sen jälkeen olet virallisesti Imatran Klubitalon jäsen.

Jatkossa on myös mahdollista tehdä oma tavoitesuunnitelma, jonka teet valitsemasi työntekijän kanssa ja tarkistetaan riittävin aikavälein.

Onko Klubitalolla lääkärin vastaanottoa, lääkitystä tai terapiaa? Ei.

Tarkkaillaanko Klubitalolla lääkitystäni? Ei.

Täytyykö minun tehdä työpainotteisen päivän töitä? Jos, saako siitä palkkaa? Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, maksutonta ja palkkiotonta.

Onko jotain aikarajaa, kuinka paljon tai pitkään Klubitalolla pitää olla? Jäsen osallistuu päivittäiseen toimintaan vapaaehtoisesti, ilman osallistumisvelvoitteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko joku ehdottoman pakollista? Yhdessä sovittujen pelisääntöjen huomioon ottaminen on. Hyvät tavat ja toisten kunnioitus kuuluvat Klubitalon arkeen. Klubitalo on päihteetön.

Mikä on henkilökunnan rooli?  Henkilökunnan ja jäsenten yhteinen työpanos takaa talon toiminnan jatkuvuuden. Henkilökunta osaltaan varmistaa, että tärkeimmät talon toiminnat tulevat hoidetuksi. Näitä ovat mm. ruokailun järjestäminen ja mahdolliset siirtymätyöpaikkojen paikkaukset. Jäsenistön osallistuminen talon toimintojen toteuttamiseen on kuitenkin tärkeää; klubitalo ei toimi ilman jäsenten aktiivista panosta. Yksi henkilökunnan tärkeä tehtävä onkin rohkaista jäseniä osallistumaan työpainotteisen päivän tehtäviin, yhdessä rinta rinnan.

Onko Klubitalo avoinna iltaisin? Imatran Klubitalo on syys- ja kevätkaudella avoinna tiistaisin kello 19:00 asti. Kesä- heinä- elokuun aikana Klubitalomme on avoinna tiistaisin kello 17:00 asti. Syys- ja kevätkaudella ohjelmassa voi olla esim. levyraati, elokuva, tietokilpailuja, lautapeli-iltoja tai jotain muuta jäsenistön ja henkilökunnan yhdessä järjestämää ohjelmaa.

Onko Klubitalo auki viikonloppuisin? Imatran Klubitalo on auki joka kuukauden viimeinen sunnuntai, jolloin on ruokailu. Yksi henkilökunnan jäsen on mukana sunnuntairuokailun valmistamisessa yhdessä jäsenten kanssa. Ajoittain järjestämme myös jäsenistön vetämiä viikonloppuaukioloja, pyrimme tiedottamaan niistä hyvissä ajoin.

430x356px2012-06-jyri_ja_vigdis_kesc3a4kuu-2012-060

2012 Islanti, Vigdís Finnbogadóttir ja Jyri Hänninen

Mitä Klubitalon kansainvälinen toiminta tarkoittaa? Klubitaloja on yli 300 ympäri maailman. Kaikki Klubitalot toimivat samoilla laatusuositusten viitoittamilla periaatteilla, muodostaen yhteistyöverkoston jonka kattojärjestönä on Clubhouse International (CI). Klubitalolla osallistutaan mahdollisuuksien mukaan kansainvälisiin konferensseihin, seminaareihin ja koulutuksiin.

Voiko Klubitalolla pestä pyykkiä? Voi. Pyykkivarauslista löytyy Klubitalon respasta. Varattavat pyykkiajat ovat ma – pe klo 08:00 – 13:00. Hinta 0,50 €/ koneellinen (sisältää pesu- ja huuhteluaineen) maksetaan vastaanotossa olevaan punaiseen ”säästöpossuun”. Huom! Muistathan varata oman vuorosi.

Voiko Klubitalolla käydä saunassa? Voi. Saunapäivä on tiistaisin. Ajat: 14:30 miehet, 15:30 naiset. Sauna on ilmainen, talolta löytyy tarvittaessa pyyhe sekä pesuaineet.

Etkö löytänyt vastausta? Tule käymään tai soita Klubitalolle ja kysy. Numerot ja sähköpostiosoitteet löytyvät sivun alaosasta !